понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Н. Нейнски: В Русия цари мракобесен страх

Рейтинг:
1 8
Ще се изненадам, ако истината с убийството на Немцов излезе наяве, заяви дипломатът

Убийството на Борис Немцов нагнетява мракобесното чувство, че който е контактувал с официалната власт там, на него може да му се случи всичко. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски.

Страхът в Русия се нагнетява все повече, така че опозицията там трябва да бъде единна. Едно от най-големите изпитания за нея ще бъде дали ще може да се консолидира, смята Нейнски.

Ще се изненадам, ако истината с убийството на Немцов излезе наяве, защото това не се е случило с други сходни престъпления, убедена е Нейнски.

Сигурността е застрашена от Русия във вида, в който тя продължава да води политиката си, категоричен е бившият дипломат номер едно у нас.

България трябва да търси всички възможно варианти за своята национална сигурност като партньор на НАТО, така че трябва да се поеме сериозна политическа отговорност от страна на службите, допълни Нейнски.

Не смятам, че политиката на България е угодническа. Ние сме част от една общност, която изисква да се спазват правилата и поетите отговорности. Така че, ние не сме част от противопоставяне, а от общност, категорична е Нейнски.

 

Най-четени