Протест

Разбиха схема за трафик на нелегални имигранти

Рейтинг:
1 0
Задържани са двама българи и един иракчанин

МВР разкри схема за нелегален превоз на бежанци до София. Трима души – двама българи и един иракчанин с разрешение за постоянно пребивававане в България, са заподозрени за организиране на транспортна схема за превоз на нелегални имигранти от Хасковско. Те са задържани в районното управление за срок от 24 часа.

Снощи (8 ноември) около 22 ч. в района на Централни хали София патрули на СДВР установявили два автобуса с хасковска регистрация, в които пътували общо 97 души. При проверка се оказало, че повечето от пътниците нямат документи за самоличност и са тръгнали от центъра за временно настаняване в с. Пъстрогор и в Харманли.

17 от тях са сирийски граждани, а останалите – незаконни имигранти от Афганистан. 55 от пътниците в автобусите са непълнолетни, като от тях само 3 са сирийските деца. Целта им била да дойдат при по-добри битови условия в София. Имало хора, които ги уверили, че ще им направят адресна регистрация и ще получат документ за самоличност, с който да се придвижват свободно на територията на България.

Пътниците са върнати обратно към центровете за временно настаняване, от които са тръгнали. Двамата шофьори са отведени в Трето РУП за първоначално изясняване на случая, след което са освободени.

Безумие - глобиха сакат просяк с 300 лв.
Пловдивските власти глобиха с 300 лв. гражданина Иван Димитров, защото просил пари до църква,...
Доктор Ху си пада по садо-мазо (СНИМКИ)
Звездата от британския сериал "Доктор Ху" Мат Смит си пада по садо-мазо изпълнения в...
Атрактивна авиопрограма по повод 102 годни ВВС
След половин час на летище "Враждебна" в столицата започва грандиозно авиошоу по повод 102-ата...
Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...
Жена оцеля с нож в черепа (ВИДЕО 18+)
Млада жена оцеля със забит кухненски нож в главата. Въпреки че острието е навлязло на няколко...