Премиерът Орешарски посети Виетнам

Рейтинг:
3 0
Посещението съвпадна с откриването на ресторант "София" в Ханой

В Ханой вече има български ресторант, който предлага наши традиционни ястия, а посетителите могат да чуят популярни български песни. Откриването на ресторант "София" съвпадна и с първия ден от официалното посещение на премиера Пламен Орешарски във Виетнам.

Мусака, шопска салата и таратор са любимите ястия на виетнамците, учили и работили в България. Двама млади ентусиасти – българката Жени Желязкова и 27-годишният й виетнамски съдружник, завършил маркетинг у нас, вече са собственици на първия си ресторант в Ханой.

"Искахме да създадем един малък кът, далеч от родината, но така скъпа за нас и за всички българи, които живеят в Ханой и във Виетнам. И така дойде самата идея – внезапно почти", разказва Жени. Идеята е ресторантът да се превърне в място за среща на училите и работили в България.

В първия работен ден на "София" можеха да се опитат лозови сарми, шопска салата и други български специалитети. След откриването на заведението премиерът и българската делегация се срещнаха и с виетнамци, учили и работили в България.

До преди 20 години около 2000 виетнамци годишно завършваха висшето си образование у нас.
добави коментар
Ц. Кънчев: Имам незаконна дъщеря от кубинка
Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев призна, че има незаконна дъщеря. Политикът даде едно от...
Евроизборите – битка за доказване
Според последните социологически проучвания числата показват по-добри шансове на ГЕРБ за първото...
11 април
София
В момента
Облачно
9°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 4°C
Max: 12°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 4°C
Max: 11°C
11 април
На 11 април 1909 г. е основан израелският град Тел Авив. Официалното си название обаче получава година по-късно. Тел Авив, а също Тел Авив-Яфо, Тал...