Дават по 1250 евро на година на дребни земеделци

Рейтинг:
6 1
Новината съобщи Лютви Местан на Националната среща с медиите в НДК

Земеделците, които обработват по 10-20 дка, ще получават помощи от 1250 евро на година, без значение от произведеното количество и вид земеделска продукция. Това заяви на Националната среща с медиите лидерът на ДПС Лютви Местан.

Тези пари ще бъдат получавани без изпълнението на т. нар. зелени ангажименти, свързани с екологични изисквания и изпълнението на стандарти. Помощта е насочена точно към зеленчукопроизводителите, овощарите и други, каза Местан. Едрите земеделци ще получават по 30 лв на декар преки плащания, а по-дребните - по 45 лв на декар, каза още лидерът на ДПС. "Сегментът на малките, "рискови" производители, които обработват до хестар-два, ще получават константна субсидия от 1250 евро без задълженията да изпълняват зелените ангажименти или да са обвързани с конкретно производство". 

Мерките в подкрепа на дребните производители ще засегнат 80 хил. български стопанства, отбеляза Местан. Те ще се осъществяват през настоящия програмен период.

Пенсионерите с доходи до 251 лв пък ще получат великденски бонуси, добави лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Политиката на социално размразяване, която започнахме от първия работен ден на правителството, ще продължи. Както настоявахме да има коледни бонуси, така ще настояваме и за великденски добавки. Такива трябва да има за поне 1 млн. пенсионери, които получават доход под 251 лв., колкото е линията на бедността", каза лидерът на БСП.

Размерът на добавката все още не е ясен.



добави коментар
Huntur
Huntur
Че миналото правителство май им взе по 1250 евро...
Huntur
Huntur
Правилно, трябва да се подпомага дребния бизнес...
преглед на всички коментари (2)
Кола блъсна мъж на "Орлов мост"
Мъж беше блъснат от автомобил на бул. "Цариградско шосе" малко след 20:30 ч. Колата е отнесла...
"Lord of the Dance" с невиждано шоу в "Арена Армеец"
"Lord of the Dance" гостува в столичната зала "Арена Армеец" тази вечер. Прочутата трупа се завърна...
15 март
София
В момента
Разкъсана облачност
13°C
Днес
Слънчево
Min: 1°C
Max: 19°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 4°C
Max: 14°C
15 март
На този ден през 1999 г. започва да функционира Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Основната й задача е да осъществява и администрира...