Протест

Бившият зам.-главен прокурор се самоуби

Рейтинг:
2 0
По непотвърдена информация Христо Манчев се е прострелял в дома си

Самоубийство разтърси тази вечер София и вдигна на крак столичната полиция. Бившият заместник-главен прокурор Христо Манчев се простреля тази вечер и почина. Основната версия за смъртта му е самоубийство, а най-вероятната причина - тежко заболяване.

Христо Манчев се е прострелял смъртоносно със законно притежавания си пистолет в дома си в "Овча Купел". Сигналът за инцидента е подаден в полицията малко след 17 часа от съпругата му. Часове наред продължават огледите на мястото и разговорите със съседи. Категорично обаче става дума за самоубийство, допълват полицейски източници.

Приближени до Христо Манчев сочат като причина за фаталното решение тежкото заболяване, от което естрадал. Преди няколко месеца бившият заместник-главен прокурор претърпял сложна онкологична операция, оттогава не е ходил и на работа във Върховната касационна прокуратура.

Христо Манчев беше дясната ръка на бившия главен прокурор Никола Филчев, когато са и най-силните му години. Остана заместник главен прокурор и по времето на наследника му Борис Велчев, при когото отговаряше за международната дейност на държавното обвинение. След като изтече мандатът му Манчев остава във Върховната касационна прокуратура.

През 2006 година името му беше замесено в скандал с хотел на Черноморието, собственост на съпругата му. Тогава семейството обясни, че е построило имота си с кредити, но започна проверка на имотното състояние на прокурора.

Година по-късно бившият директор на Държавния резерв Димитър Димитров обвини Манчев, че получавал подкупи за определени услуги от бизнесмена Мирчо Петков, по-известен като Мирчо-Цигането. Манчев заяви, че ще го съди, а Върховната прокуратура образува проверка по случая. Резултати от нея така и не бяха оповестени, а Манчев остана прокурор.

Неизвестен мъж уби войник, откри стрелба в парламента в Отава
Неизвестен мъж уби канадски войник и след това нахлу в парламента в Отава, където откри стрелба....
7 медала за страната ни от Международната олимпиада по астрономия
Успех за България -7 медала за страната ни от Международната олимпиада по астрономия. Престижното...
Жива верига срещу застрояването на детска площадка в "Гео Милев"
Жива верига срещу застрояването на детска площадка в столичния квартал "Гео Милев". Хората...
ЕП одобри състава на новата ЕК
Европейският парламент утвърди новата Европейска комисия (ЕК) с председател Жан-Клод Юнкер. Това...
112 с нова електронна система
Екипите на Националния телефон 112 тестваха нова електронна система, която автоматично сигнализира...